Zuid-Afrika (2): leeuwtje aaien

Vrijdag en zaterdag waren de laatste twee rondes van het open za-kampioenschap, waar de zoon des huizes aan meedeed en de gastvrouw en ik dus ook bij aanwezig waren. Veel mensen werden aan mij voorgesteld (want een grootmeester zien ze niet vaak), ik moest ook veel dezelfde vragen beantwoorden (“Hoelang schaak je al? Wat is je rating?”) en veel mensen wilden tegen me schaken (ik ging met een lid van het olympiadeteam snelschaken, maar veel mensen wilden ook een potje tegen me spelen, wat ik toeliet totdat ik er genoeg van had). Aandacht is op zich niet onprettig natuurlijk, maar als er ook een toernooi georganiseerd wordt wat je naam draagt (Reinderman open) is het wel wat genant. En de aandacht is verder ook alleen vanwege de titel, niet om mijn persoon.

Vandaag bezocht ik samen met de gastvrouw en gastheer het leeuwenpark. Dit was niet alleen een safari (en tijdens het rondrijden liepen er ook leeuwen voor de auto, zodat we van best dichtbij foto’s konden nemen) maar in een afgeschermd gebied kon je bij een aantal leeuwenwelpies komen! En ze dus ook aaien, een kans die ik me natuurlijk niet liet ontnemen.

Dimitri aait een leeuwenwelp

De gastheer en gastvrouw overigens ook niet.

Lynne en Piere aaien de leeuwenwelp.

En deze foto van een volwassen leeuwin kan misschien een cut gebruiken, maar goed, het is wel duidelijk dat ze vrij dichtbij de auto liepen.

Leeuwin

Vanavond heb ik ook nog de eerste training gegeven, wat goed verliep, alleen afspraken maken om een paar personen bij elkaar te krijgen blijkt vrij lastig te zijn… maar goed, daar ga ik niet mijn probleem van maken natuurlijk.

Morgen naar Durban!

You may also like...