Rustdag op De Hoge Veluwe

Rustdag op De Hoge Veluwe

Een persoonlijke traditie is om op een rustdag van een schaaktoernooi op de fiets erop uit te gaan. Ik had al eens de Col du Chat beklommen in Frankrijk en in Spanje een paar stevige heuvels beklommen. Dieren heeft ook een mooie fietsomgeving en die heb ik gisteren (met mijn eigen fiets) verkend. Hier een fotoverslag.

De fietstocht was niet zonder hindernissen. Niet alleen veel takjes op het fietspad, soms hele takken!

Bovendien moest ik soms behoorlijk klimmen. En geen publiek om me te duwen, dus ik had het eigenlijk veel zwaarder dan de renners op de Alpe d’Huez.

Het uitzichtpunt Posbank was blijkbaar een populaire bestemming, getuige het ijscokarretje. Ik ben geen groot liefhebber van uitzichten, maar stopte toch maar even.

En dit is dan het uitzicht.

Maar in het park zelf waren toch mooiere plaatjes te zien, naar mijn mening.

Terug in Dieren ging ik even bij de speelzaal kijken. Daar bleken op het plein spellen gespeeld te kunnen worden.

Fietstocht8Fietstocht7

Dit is het spel Tablut, waarvan de spelregels op Wikipedia worden uitgelegd. Helaas had de man die ons het spel uitlegde dat niet gelezen, waardoor hij een paar essentiele regels verkeerd had. Maar ondanks dat we het met foutieve regels speelden was het toch een boeiend spel.

Om over de 50 kilometer te komen ging ik ook nog even heen en weer naar Zutphen. De heenweg ging wel iets sneller dan de terugweg 🙂 Vandaag voelde ik het wel een beetje in mijn knieen, maar het schaken ging er niet slechter om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *