Overval op de Hema

Vanmiddag was ik bij de Hema gaan kijken voor een kunststoffen doos, om kattenvoer in te bewaren. Nadat ik er eentje gevonden had, ging ik in de rij voor de kassa staan. Het was druk, en ik hoorde omroepen dat er nog een kassa geopend zou worden. Ik dacht even over de consequenties hiervan na: waar ik stond kon ik niet makkelijk naar een andere kassa toe, maar misschien zouden klanten voor me dat doen, zodat ik dan toch sneller geholpen zou worden. Daar zou het niet van komen.

Achter de kassa liep opeens iemand met een zwartwitte masker. En nog iemand. Ik dacht aan Halloween, of een grap van iemand… of het leek ook wel op wat ik wel eens in een film heb gezien. Een man (waarschijnlijk medewerker van de hema, hoewel hij niet als zodanig herkenbaar was) vertelde dat er een overval gaande was, en dat alle klanten naar achteren moesten gaan. Dat deed hij zelf ook, ondertussen de politie bellend aan wie hij de situatie uitlegde. Ik liep ook naar klanten en vertelde tegen klanten die nog van niets wisten wat er aan de hand was.

Achterin stonden sommige klanten met elkaar te praten, een paar waren ook erg overstuur. Er waren ook jonge kinderen, maar ze waren niet aan het huilen of zo. De situatie was op zich ook niet zo dreigend, we waren gewoon aan het wachten. Ik was zelf natuurlijk wel even geschrokken, en er is natuurlijk altijd de kans dat er geschoten wordt of zo, maar het leek me het meest waarschijnlijk dat ze even snel gingen cashen en dan op de scooter weg zouden gaan. En zo gebeurde. De klanten werden vervolgens gesommeerd de winkel te verlaten, “wegens omstandigheden gaat de winkel sluiten”. Kassamedewerksters troostten en omhelsten elkaar (voor hun was het natuurlijk het ergste, zij werden bedreigd), terwijl buiten klanten met elkaar gingen praten. Ik pakte mijn fiets en fietste naar de supermarkt.

Hema overvallen

http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=30534

You may also like...