Katten!

Sinds vandaag heb ik twee katten!

Ik was vorige week bij de poezenboot wezen kijken, waar ik me erg vermaakte met katten aaien, maar wat ik zocht zat er niet tussen. Ook op www.dierenasiels.com zag ik wel wat kandidaten, maar niet echt in Amsterdam zelf. Daarna keek ik naar losse advertenties en vond zo een advertentie van een stel wiens dochtertje allergisch was en daarom een nieuw baasje zocht voor hun vier katten. Ik stuurde een mailtje en het bleken binnenkatten te zijn, die goed met elkaar konden opschieten, geen problemen hadden met andere katten bij logeren en ze waren ook nog aanhankelijk. Precies wat ik zocht! Na wat heen en weer gemail spraken we af dat ik vandaag zou langskomen om twee katten uit te zoeken. Wel vervelend om de vier maatjes uit elkaar te halen, maar vier katten nemen zou voor mij niet handig zijn, en ze hadden in de advertentie ook gezet dat ze per twee weg mochten.

Vandaag ging ik dus langs en het bleek dat ze op zich een goede oplossing voor de situatie hadden: de vier katten hadden een grote zolder voor hun alleen. Maar door de situatie kregen de katten wel minder aandacht dan dat ze hun katten gunden. De katten bleken niet schuw en ik kon ze dus lekker allemaal aaien, maar op een gegeven moment moest ik toch een keuze maken. Lastig, lastig. Uiteindelijk koos ik voor broer en zus: Amstel, een zwartwitte kater, en Ice, een zwarte poes met groene ogen (net als het logo van de musical Cats dus!). Met enige moeite kregen we ze in de carrier en even later had ik twee katten in huis.

Het was natuurlijk wennen voor de katten, maar voorlopig lijkt het goed te gaan. Ice was meteen onderzoekend, is klef zodra je begint te aaien en ik heb al een trucje ontdekt bij haar: als ik mijn hand een stuk boven haar houdt, gaat ze rechtop staan om een kopje aan mijn hand te geven 🙂 Amstel bleef veel in de carrier zitten en heeft soms nog wel de neiging in een hoekje te zitten (dat hebben katten sowieso natuurlijk wel), maar hij loopt nu wel gewoon door de kamer. En beiden worden erg graag geaaid. Ik weet nog niet of ik hun oude namen houd of nieuwe namen bedenk trouwens.

En op veler verzoek, de foto’s (voor meer foto’s, kijk op Flickr).

Amstel

Amstel

Ice

Ice

You may also like...