Avonturen van Dimitri

woensdag oktober 15 2008

China 8: het damesteam

Filed under: schaken,World Mind Sport Games — admin @ 16:55

Ik heb een paar dagen geen verslag geschreven, maar dat kwam voornamelijk door Stephen Fry. Zijn ‘Making history’ was namelijk erg spannend, maar ook dik (558 pagina’s). Lezen had dus even voorrang op schrijven, en inmiddels heb ik twee nieuwe boeken gekocht: Trust van Pratchett en Adrian Mole: The Cappuccino Years van Sue Townsend. Ik vermoed dat ik die boeken ook niet makkelijk weg zal leggen, maar goed, straks een lange reis naar huis.

De dames zijn inmiddels bezig met hun toernooien. Het snelschaken ging helaas niet goed: de eerste helft van het toernooi was men wel steeds in de suptop, maar op een gegeven moment verloren ze drie matches achter elkaar en uiteindelijk eindigden ze elfde. Bij het rapidtoernooi zaten ze ook in de suptop, maar door een onnodige nederlaag tegen Hongarije (twee gewonnen stellingen bij een 1-1 stand leverden door vlag en matige eindspeltechniek een half punt op) zijn de dames teruggevallen naar 50%. Ze hebben nog wel een kleine kans op de halve finale.

Ik ben hier nog als coach en toerist, maar het kostte enige moeite om het hotel daarvan te overtuigen: ik kreeg een bericht dat mijn kamer maar tot de 13e was geboekt, in plaats van tot de 18e. Nu zijn er hier drie dingen van belang:

1) In de regels stond dat spelers een dag na hun laatste toernooi zouden moeten vertrekken.
2) In de regels stond dat elk land recht heeft op onderdak voor twee coaches.
3) De organisatie had tickets geboekt voor mij, en op de ticket staat dat ik de 18e terugga.

Gezien 2) en 3) was ik overtuigd van mijn gelijk, maar om dat te krijgen bij matig Engels sprekende medewerkers is nog niet zo makkelijk. Na een half uur uitleggen en wachten kwam echter het verlossende bericht: “Sir, you are right. We are sorry.”

Ondertussen heeft Nederland bij het dammen zilver gehaald maar hebben de bridgeteams de halve finale niet gehaald. Ook bij go zullen de Nederlanders niet hoog eindigen, en dat is jammer, want de eerste prijs is daar 50.000 euro…

Dan nu de foto’s!

Relaxen tussen de partij
Het damesteam na een gewonnen ronde. De dame met oranje haar hoort er overigens niet bij (ondanks schijnbare pogingen dat wel te doen).

Nederland - China
Nederland tegen China

Nederland - Estland
Nederland tegen Estland: het handenschudden.

Petra Schuurman
Petra Schuurman

Arlette van Weersel
Arlette van Weersel

Pauline van Nies
Pauline van Nies

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress